activiteiten

‘Groene Poort’

De negen meter hoge uitkijktoren bied een blik over het Groninger landschap en over het industrie gebied van de Eemshaven.
Dit is gerealiseerd door Stichting WattArt die de toren als slogan heeft meegegeven ‘rondkijken om beter vooruit te denken’

(bron: “wattart.nl”)

Molen goliathPoldermolen De Goliath

Bij de Eemshaven staat de meest noordelijke molen van het Nederlandse vasteland: De Goliath. Toen de molen in 1897 werd gebouwd, stond hij nog in de plaats Uithuizermeeden. Zonder ooit verplaatst te zijn geweest, veranderde de standplaats van de molen in 2003. In dat jaar kreeg de molen een nieuw postadres.

Sindsdien valt de molen onder de plaats Eemshaven. De molen is gebouwd om de Eemspolder te bemalen. In 1979 werd dit werk overgenomen door een nieuw gemaal en heeft de molen geen functie mee. Wel is hij dankzij de enthousiaste (vrijwillige) molenaar nog regelmatig in werking te bewonderen. Ook is de molen een officiële trouwlocatie.

(bron: “Er gaat niets boven Groningen”)

fietspad DiekgatFietsen 

“Internationale Dollard Route”

Met de wind in de rug fietsen langs de kust…

‘Rondje Noordkaap’, 37 km
Markering via de fietsknooppunten:
43-71-72-16-73-74-12-11-67-64-65-75-68-69-43

De Eemshaven maakt onderdeel uit van de internationale Dollardroute.
Deze 300 km lange fietsroute loopt door de provincie Groningen en het aangrenzende Ostfriese Rheiderland in Duitsland.

De fietsroute voert door talrijke idyllische dorpjes en het weidse polderlandschap dat in een eeuwenlange strijd tegen het water aan de zee werd onttrokken.
De route is gemarkeerd met bordjes. Voor meer informatie www.dollardroute.de.

(bron: “Er gaat niets boven Groningen”)

Betoverende natuurgebieden

Het natuurgebied Ruidhorn, gelegen aan de Groninger kust, is een gebied ter compensatie voor natuurwaarden die verloren zijn gegaan bij het in gebruik nemen van nieuwe delen van de Eemshaven.

Het Uithuizerwad bestaat uit het buitendijkse kweldergebied Uithuizerwad en de binnendijkse Ruidhorn Binnendijkse wadparel.

(bron: “Er gaat niets boven Groningen”)

Rotonde Eemshaven

Midden op de rotonde staat als een baken een door Röling ontworpen kunstwerk: een 12 meter hoge stalen toren met gouden bollen. Het kunstwerk verwijst naar havenbekkens in de Eemshaven die vernoemd zijn naar de Nederlandse koninginnen Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix.

(bron: “RTV Noord”)

Borkum

Het Ostfriesische eiland Borkum is met de veerboot vanuit de Eemshaven in slechts 50 minuten makkelijk en snel bereikbaar. Vanaf April 2018 is het ook mogelijk met de trein vanuit Groningen naar de Eemshaven reizen. Borkum heeft drie bewaakte stranden, (hier is van alles te beleven) geniet van het uitzicht op de Noordzee en de brede zandbank die aan het eiland groeit, terwijl u geniet van een cocktail op het terras van de Matrix, een hippe bar onder de boulevard aan het strand. U kunt natuurlijk ook zelf drinken meenemen en uw handdoek op het strand leggen. Voor de kinderen staan her en der op het strand speeltoestellen. Ten noorden van de boulevard kunnen ze rondspringen op de springkussens in de duinpan tot ze moe zijn.
(klik foto)

(bron: “borkum.nl”)

 

Ribvaren

Genieten van rust maar dan op snelheid. Ribvaren is uitermate geschikt voor bedrijfsuitje of teambuildingsactiviteit.  Samen met collega’s,  vrienden of familie een ervaring delen die vele anderen nog niet hebben mee gemaakt en waar je nog lang over na praat. Voor de liefhebbers van snelheid gaan gewoon de motoren flink brullen. Voor de mensen die het liever wat rustiger aan doen, zullen door de geweldige omgeving ook zeker genieten van een rib tocht.
(klik foto)

Een tocht naar het Duitse eiland Borkum of een rondvaart door de Eemshaven met uitgebreide uitleg over de activiteiten in de haven.

(bron: “ronburema.nl”)